european public holiday startpage

Kaart van Frankrijk


Inwoners: 59.2 Miljoen
Opp. in mijl²: 212.900
Hoofdstad: Parijs
Map Weather Information Traffic

Frankrijk


Een bezoek aan Frankrijk

Met een oppervlakte van 551.458 km≤ is Frankrijk het grootste land van West -Europa. Het heeft een gevarieerd klimaat en landschap. In het noorden is het klimaat zacht en vochtig en is het land grotendeels vlak. Verder naar het zuiden wordt het klimaat warmer en het land bergachtiger.

Frankrijkt telt 60 miljoen inwoners en driekwart hiervan woont in dorpen of steden. Het grootste deel van het land bestaat uit landbouwgebieden. De hoofdstad van Frankrijk is Parijs, met meer dan 11 miljoen inwoners. De streek rondom Parijs is het dichtstbevolkt, hier woont namelijk een vijfde van de bevolking van Frankrijk en hier bevindt zich ook de meeste industrie. Parijs is niet alleen beroemd om de Eiffeltoren, gebouwd in 1889 ter ere van de wereldtentoonstelling. Ook de kerken, zoals de Notre-Dame en de Sacrť-coeur, de parken zoals de Jardin du Luxembourg en het Bois de Boulogne, het schilderachtige Montmartre en natuurlijk de grote musea als het Louvre en George Pompidou zijn grote trekpleisters voor de toeristen.

Frankrijk is de belangrijkste landbouwproducent van Europa. De vlaktes in het noorden zijn begroeid met tarwe en suikerbieten en in Midden- en Zuid Frankrijk zijn voornamelijk wijngaarden te vinden. Na ItaliŽ is Frankrijk het grootste wijnproducerende land. Hiervan kennen we natuurlijk de Bordeaux en de Champagne.

Door de noordelijke en westelijke vlaktes van Frankrijk stromen grote rivieren, waaronder de Seine en de Loire. Vroeger waren deze rivieren de belangrijkste transportroutes. Langs de oevers staan historische dorpen en schitterende kastelen. In het midden van Frankrijk liggen de ruige bergen van het Centraal Massief en in het zuiden vormen de PyreneeŽn de grens met Spanje. De Alpen, met de Mont Blanc (4807 meter) als hoogste top van West Europa, liggen op de grens met ItaliŽ en Zwitserland. Hier zijn veel skigebieden te vinden. De nationale parken in Frankrijk bieden nog ruimte voor veel zeldzame diersoorten. Langs de kust van de Middellandse Zee liggen veel drukke badplaatsen, zoals Saint-Tropez, Nice en Cannes. Corsica is het enige eiland in de Middellandse Zee dat bij Frankrijk hoort. Vlakbij de Italiaanse grens ligt Monaco, het op ťťn na kleinste land ter wereld en beroemd om de casino's en de jaarlijkse Grand-Prix-autorace.

Het land is ook bekend om haar Franse keuken met beroemde koks, als Escoffier en Bocuse. Zelfs in de kleinste steden vind je goede restaurants. Het Franse ontbijt is sober (koffie met croissant), maar de lunch en het avondeten zijn zeer uitgebreid. Het Franse stokbrood en de kaassoorten zijn over de hele wereld bekend.

Jeu de Boules is een typisch Frans gezelschapsspel dat buiten op het plein in het dorp wordt gespeeld. En natuurlijk is de Tour de France de bekendste wielerwedstrijd, waarin een afstand van ongeveer 3500 km door heel Frankrijk moet worden afgelegd.

Voor de vakantieganger biedt Internet veel regionale en locale sites waarop vakanties worden aangeboden. Frankrijk heeft veruit de meeste huizen te huur van heel Europa. Het franse woord gÓte betekent huisje. De sites zijn vaak in de engelse, duitse of franse taal geschreven. Een online reservering ligt vaak pas vast als er een aanbetaling is gedaan.

Reis links Frankrijk
Hotel Sites Frankrijk
Huis/app. Frankrijk
Campings Frankrijk
Meer kaarten & route planners Frankrijk

© Copyright 2018 Yke Veraart, Van Der Merschlaan 64 3705 TJ Zeist The Netherlands E-mail: contact<at>ycarta<dot>com
Worldtrotter - EuroTrotter - Africatrotter - Americatrotter - AustraliaTrotter - AsiaTrotter - Metyo - AveDia
Google
 
Webdesign by RETO